Van 36 Gr. naar 4 Gr. C - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van Frits Langerak - WaarBenJij.nu Van 36 Gr. naar 4 Gr. C - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van Frits Langerak - WaarBenJij.nu

Van 36 Gr. naar 4 Gr. C

Door: Frits langerak

Blijf op de hoogte en volg Frits

21 Februari 2013 | Argentinië, Ushuaia

Donderdag, USHUHAI, 4 Gr. C

Na 3000 km te hebben gevaren zijn we nu op the end of the world op het uiterste puntje van Argentinië en Chili.

Vandaag het nationale park bezocht. Mooie vergezichten. Leuke dingen gekocht.
Morgen gaan we dan op weg naar Antartica dat 1000 km zuidelijker ligt en moeten we de Drake passage tussen Kaap Horn en Antartica bevaren, dat bekend staat om zijn stormen.

Helaas kunnen we met de IPad niet facetimen met de kinderen en zien hoe het met onze kleindochter Céline gaat.

De foto,s spreken voor zich.

Groetjes van ons

Joke en Frits

• 21 Februari 2013 - 19:20

Margé & Gerard:

Beste Joke en Frits,

Hartelijk dank voor juliie bericht(en) en zeker de foto's van die zuidpunt.
    Het doet me denken aan de reisverslagen van Darwin a/b Hr Ms Beagle en niet te vergeten aan de vergeefse poging van Capt. Bligh om Cape Horn te ronden.
    Ik wens jullie een rustige passage naar de Zuidpool toe.
    Ingeval de oceanen Atlantic en Pacific elkaar toch wat turbulent ontmoeten: vraag de Purser om wat Oude Klare, helpt altijd.
    We zien met genoegen jullie volgende verslag tegemoet.

Gerard

PS. als je zou moeten kiezen tussen een foto van de Zuidpool of van Celine boven je bed...............?

• 21 Februari 2013 - 19:37

M.Melissen- Langerak:

Kunnen jullie 's nacht wel slapen van al die mooie dingen die jullie zien.Ik hoop dat het niet gaat stormen en dan op naar Antartica, naar de Konings pinquins.
    Kaartje van Céline gehad, wat een beeld van een kind, ik heb haar zo op de kast gezet, dat ze me de hele dag toe lacht.
    Jullie hebben zeker mooie dingen veel mooie dingen voor haar gekocht.
    Het is niet te geloven zo klein en ze lacht na een week al , ze is lachent geboren. Ze kunnen er trots op zijn.
    Nu nog een kort stukje en jullie zijn waar je naar toe wilden.
    Het is hier ook koud en het sneeuwt af en toe een beetje, maar het wordt wel weer beter.
    Vorige week was er zeker storing, ik kreeg de foto's niet door.
    Veel plezier. groetjes.
    Riet

Frits

Nadat we in 2006 een rondreis hebben gemaakt door Z-Afrika en in 2007 naar Kreta en Schotland zijn geweest, hebben we in maart 2008 een cruise door het Panamakanaal gemaakt, Jamaica, Aruba, Colombia, Niquraqua, Costa Rica, Quatemala, Mexico en Las Vegas met Los Angeles hebben we bezocht. In augustus 2008 hebben we met de kleinkinderen in Bulgarije een strandvakantie gedaan. In februari 2009 deden we een cruise vanuit Australie. We bezochten Sydney, Melbourne, Hobart in Tasmanie, Adelaide, Perth, Exmouth, Ho chi Min in Vietnam, Shihanoukville in Cambodja, Singapore en Bangkok. De volgende cruise was door de Middellandse Zee september 2009 van Barcelona naar Monaco, Rome, Messina, Nauplion, Olympia, Corfu, Dubrovnik en Venetie. In februari 2011 cruise vanuit Ft Lauderdale naar Cartagena Colombia,Haiti,Colombia,Panama, Costa Rica en Grand Cayman. In oktober 2011 met de dochters, schoonzoons en kleinkinderen een cruise vanuit Fort Lauderdale naar Colombia, Panama en vervolgens door het Panamakanaal naar Quatemala, Costa Rica, Mexico en naar San Diego en nog een paar dagen naar Las Vegas. Op 11 juli 2012 gaan we cruisen vanuit Vancouver naar Alaska. Op 13 november een transatlantische cruise vanuit Barcelona via Malaga, Tenerife en Bahama's naar New Orleans In februari 2013 naar Buenos Aires en cruisen naar de Falklandeilanden, Antartica, Chili en Montevideo.